הפוקצ'ה הראשונה שלי

עברנו גם את פסח וחזרנו לשגרה עם חשק עז לחמץ,אחריי כל המצות שאכלנו חייבים איזה מאפה טרי וטעים שממלא את כל הבית בריח טוב.
אני מודה שאף פעם לא אפיתי לבד פוקצ'ה בבית ובכלל אף פעם לא אפיתי לחם לבד.
איכשהו יצא שבשלתי ואפיתי כל מיני סוגים של מאכלים אבל בבצק לא היה לי נסיון.
נכנסתי למטבח במטרה להכין מאפה קל,פשוט ובעיקר טעים!!
המתכון של הפוקצ'ה הראשונה שלי לפניכם

מצרכים ל4 פוקצ'ות בינוניות:
3 כוסות+כף קמח
2 כפות שטוחות סוכר
1 וחצי כפיות מלח
3 כפות שמן זית
1 כף שמרים
1 כפית אבקת אפיה
1 וחצי כוסות מים 
1 כף זרעי קימל

תוספות מעל הפוקצ'ה:
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
בערך חצי חבילת ברוקולי קפוא
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
אורגנו לפיזור מעל הפוקצ'ות
ביצה טרופה+כף שמן זית למריחה מעל הפוקצ'ות

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים של הבצק,קודם יבשים אח"כ רטובים ולשים היטב עד לקבלת בצד רך ונוח לעבודה.
מניחים את הבצק בצק להתפחה כחצי שעה.
לאחר מכן מקמחים משטח עבודה,לוקחים את הבצק ומחלקים ל4 עיגולים שווים ומניחים שוב לנוח לחצי שעה.
לאחר שהבצק שלנו מוכן לעבודה מרדדים בעזרת מערוך את הפוקצ'ות,מניחים בתבנית משומנת,לוקחים כפית ויוצרים צורות בבצק.
מנחים את הפוקצ'ות בצד לנוח בערך 15 ד'ק ,לאחר מכן מברישים בביצה ושמן,מניחים מעל את התוספות ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25-30 ד'ק .

בתאבון!















תגובות

רשומות פופולריות